Solliciteer jij onder jouw niveau?
Wel doen? Niet doen? Het is een vraag die directeuren en senior professionals bezighoudt. Je wordt steeds afgewezen. Het thuisfront wordt onrustig, het einde van de vergoeding is in zicht. De headhunter geeft vage feedback waar je niet veel mee kan. Toch maar lager insteken?

Tips
Een aantal tips uit de praktijk:

  1. Wat kwam uit het marktonderzoek naar jouw aanbod? Welke feedback kreeg je tijdens het netwerken? Wat werd er niet gezegd? Houd je jezelf eigenlijk voor de gek en heeft de markt gelijk?
  2. Stel dat je jezelf niet voor de gek houdt. De markt is positief. Dan zijn er twee mogelijkheden. Mogelijkheid 1: je vist in de verkeerde vijver. Pas dan je doelgroep aan.
  3. Mogelijkheid 2: jouw persoonlijke communicatie heeft onvoldoende impact. Welke feedback heb je gekregen? Oefenen met een professional levert direct rendement op.

Geloofwaardigheid
Persoonlijke communicatie heeft veel invalshoeken. Ik pak er eentje uit: geloofwaardigheid. Executive searchers zijn risicomijdend. Resultaten uit het verleden… inderdaad, zij zien het als een garantie voor de toekomst. Hoe vergroot je jouw geloofwaardigheid? Vijf tips waar je direct mee aan de slag kan.

  1. Zorg voor referenties van de laatste 10 jaar op je linkedin profiel.
  2. Word een ‘expert’ door social media subtiel te gebruiken: ‘stick out from the crowd’.
  3. Verdiep je in de organisatie en gesprekspartners waar je voor gevraagd wordt. Je kunt dan direct rapport bouwen.
  4. Zorg voor aanbevelingen uit het netwerk.
  5. Zijn houding, gedrag, taalgebruik, uitstraling congruent?

Tot het uiterste gaan
Je voelt het al. Er is nog een heleboel dat je kunt doen voordat je onder je niveau hoeft te gaan. Heb je werkelijk alles gedaan om die grote vis in een kleine vijver te worden?

Kom eens de Executive Merkscan doen. Hij is speciaal ontwikkeld voor directeuren, senior-managers en professionals. De Executive Merkscan is gratis en je krijgt gegarandeerd 3 adviezen die je meer impact geven. Klik hier voor een afspraak.

Maarten Putz