Executive Career Switch

Hoe zorg je nu dat je gevonden wordt? Dat jij de enige bent die ‘ze’ willen! Simpel: door een grote vis in een kleine vijver te worden. Zodra bekend wordt waar grote vissen zwemmen komt iedereen erop af. En ze vinden jou…

Aanbod en doelgroep

Het gaat niet alleen om opvallen, het gaat erom dat jij jouw aanbod bij de juiste doelgroep neerlegt. Een grote vis in een kleine vijver worden. Dat is meer dan alleen Linkedin op orde. Wat is je aanbod, wat los jij op? Wie heeft dat nodig? Ben je geloofwaardig? Hoe word je bijzonder?

Marktonderzoek

Doe eerst eens marktonderzoek. Gericht netwerken is daarvoor het middel. Welke feedback krijg je? Wat leer je over jezelf? Welke kwaliteiten worden gezien? Wat is kansrijk om in de markt te zetten?

Netwerken

Executives hebben meestal de nodige reserves om op deze manier te gaan netwerken. Je stelt je kwetsbaar op. Luister actief naar wat er gezegd wordt en wat er niet gezegd wordt. Wanneer je de uitkomst accepteert, is het straks zoveel makkelijker om jouw merk in de juiste markt te zetten. Weleens een executive merkscan gedaan? Speciaal voor senior management heb ik een model ontwikkeld dat precies aangeeft hoe consistent jouw merk is. Boek hier jouw gratis executive merkscan.   Speciaal ontwikkeld voor directeuren, senior managers en professionals. Je profiteert gegarandeerd van minstens 3 verbeteringen.

‘Purpose’

En ga dan eens kijken ‘wat jouw purpose’ is: waar kom jij je bed voor uit en waarom zou iemand dat belangrijk vinden? Klopt dat met jouw ervaringen uit het netwerken? Zo ja: mooi, gaan. Zo nee: zit je in de verkeerde markt? Of ‘klopt’ jouw aanbod niet?  Of zit het in jouw vaardigheden om een goed gesprek te voeren? Je vergelijkt jouw binnenwereld met de buitenwereld. Ontnuchterend realistisch soms. Aanpassen dus van of de doelgroep of het aanbod. Zie het onder ogen en de crisis wordt een kans.

Consistent de markt bewerken

Zijn aanbod, doelgroep en jouw arbeidsmarktcommunicatie congruent dan kan je consistent de markt bewerken. Netwerken, relevante posts plaatsen, executive searchers geïnteresseerd krijgen. Heel systematisch werken. Je bent bezig zichtbaar te worden in het voor jou relevante segment. Daar een zinvol gesprek over voeren? Klik hier en wordt ook een grote vis in een kleine vijver.

Maarten Putz

Wil je deze tips en trucs elke twee weken als eerste in je e-mailbox ontvangen? Klik dan hier. Ik geef je gegevens aan niemand anders. Je kunt je op elk moment uitschrijven.